Babkina torta – Toskánsko
Na cesto:
14 lyžíc masla
2 ½ hrnčeka múky
štipka soli
3 lyžice cukru
2 žĺtky
5 lyžíc studenej vody
Náplň:
2 hrnčeky syra Ricotta
½ hrnčeka cukru
kôra a šťava z jedného citróna
2 lyžice múky
¾ hrnčeka píniových orieškov
Postup:
Ingrediencie na cesto zapracujeme dokopy a hnetieme cesto, kým nie je mäkké a tiahle. Obalíme plastikovou fóliou a vložíme na 20 minút do chladničky. Zmiešame ingrediencie na náplň a vytrieme do krémovej konzistencie. Vmiešame ½ píniových orieškov.
Rúru rozohrejeme na 175°C. Cesto rozvaľkáme, aby jeho polomer bol väčší než polomer formy na tortu. Cesto vložíme do formy a necháme na stenách, takže z neho vznikne nádoba. Vylejeme do neho náplň a vrch posypeme zvyšnou ½ píniových orieškov. Pečieme 45 minút, kým cesto nezhnedne. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.