Zabaglione
4 žĺtky
75 g jemného kryštálového cukru
Nastrúhaná kôra z jednej polovičky citrónu
150 ml vína Marsala
125 g ovocnej zmesi (maliny, jahody, brusnice...)
Žĺtky, cukor a citrónovú kôru zmiešame v tepluvzdornej mise. Misku vložte do hrnca s veľmi slabo vriacou vodou. Zmes v miske šľahajte pomocou elektrického šľahača až kým nezmení farbu na krémovú a nezhustne. Za stáleho šľahania pomaly pridávajte víno. Zmes musí byť teplá, napenená a hustá. Dávajte pozor, aby zmes nevrela, znovu by totiž zredla.
Keď bude zmes hotová, rozdeľte ovocie do 4 pohárov a na to lyžičkou navrstvite pripravený krém zabaglione. Podávajte ihneď.
TIP: Neviete, kde zohnať víno Marsala?
Skúste internetový obchod špecializovaný na Taliansky Wine Food Market.