Bylinková polievka s vajíčkom (Zuppa di erbe stracciatella)
7. 11. 2010
Ingrediencie:
1,5 l hovädzieho alebo kuracieho vývaru, alebo vody a 2 kocky bujónu
mala kocka masla
2 polievkové lyžice nasekanej mäty
3 polievkové lyžice nasekanej bazalky
2 čajové lyžičky nasekaného koriandru
1 čajová lyžička nasekaného petržlenu
2 celé vajíčka plus 1 žĺtok
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
čerstvo nastrúhaný parmezán
1,5 l hovädzieho alebo kuracieho vývaru, alebo vody a 2 kocky bujónu
mala kocka masla
2 polievkové lyžice nasekanej mäty
3 polievkové lyžice nasekanej bazalky
2 čajové lyžičky nasekaného koriandru
1 čajová lyžička nasekaného petržlenu
2 celé vajíčka plus 1 žĺtok
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
čerstvo nastrúhaný parmezán
Postup:
Vývar alebo vodu privedieme do varu. Pridáme maslo a všetky bylinky (všetky čerstvé a nadrobno nasekané) a varíme 2 minuty. Vajíčka a žĺtok rozmiešame, pridáme soľ a čierne korenie a pomalu nalejeme do vriaceho vývaru pomocou šľahača tak, aby sa vajíčko nezrazilo do jednej hrudky. Takto pripravená polievka je veľmi hustá. Pri podávaní posypeme parmezánom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.