Selská polievka s fazuľou a špenátom
7. 11. 2010
Ingrediencie:
1 lyžica olivového oleja
2 plátky najemno nakrájanej slaniny
2 strúčiky najemno nakrájaného cesnaku
2 stopkové, najemno nakrájané zelery
1 veľká, najemno nakrájaná mrkva
2 veľké zemiaky
400 g bielej fazule
1,5 l horúceho kuracieho alebo zeleninového vývaru
250 g špenátu
štipka morskej soli
štipka čerstvého mletého čierneho korenia
1 lyžica olivového oleja
2 plátky najemno nakrájanej slaniny
2 strúčiky najemno nakrájaného cesnaku
2 stopkové, najemno nakrájané zelery
1 veľká, najemno nakrájaná mrkva
2 veľké zemiaky
400 g bielej fazule
1,5 l horúceho kuracieho alebo zeleninového vývaru
250 g špenátu
štipka morskej soli
štipka čerstvého mletého čierneho korenia
Postup:
Olej, slaninu, cesnak, zeler a mrkvu smažte vo veľkej panvici približne 5 minút. Pridajte zemiaky, fazuľu a horúci vývar, priveďte do varu a pozvoľna varte 20 až 25 minút, kým zemiaky nezmäknú. Potom pridajte špenát a povarte niekoľko minút, pokiaľ listy nestmavnú. Dochuťte soľou a korením a môžete podávať.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.